Bruiloft ideeën 2024
Algemeen

Zijn jullie van plan dit jaar elkaar het jawoord te geven en kunnen jullie hulp gebruiken bij het organiseren van een bruiloft? Wij hebben dé bruiloft trends van 2024 voor jullie verzameld.

Maak van jullie speciale dag een dag om nooit te vergeten voor jullie én jullie gasten. We geven je ideeën voor je bruiloft aan de hand van de volgende thema's: 

  • Bruiloft kleding
  • Locatie bruiloft
  • Aankleding en decoratie
  • Catering voor de bruiloft
  • Bruiloft bedankjes

Bruiloft kleding trends voor 2024 

Eén van de belangrijkste keuzes voor een bruiloft zijn de trouwjurk en trouwpak. Wat voor jurk en wat voor pak past het best bij jullie als bruid en bruidegom. En welke dresscode geef je jullie gasten mee?  

Trouwjurk trends voor 2024 

Trouwjurken zijn altijd booming business. Bruiden geven veel geld uit om op hun dag er prachtig uit te zien. Waar nog regelmatig getrouwd wordt in de traditionele trouwjurk met sluier, zie je steeds meer variatie in de trouwjurken. 

Kleur trouwjurk 

Een trouwjurk hoeft anno 2024 niet meer stralend wit te zijn, steeds vaker kiezen bruiden voor een kleurrijke trouwjurk. Kleuren als lichtblauw en zachtroze zijn helemaal hip, maar ook trouwjurken met een bloemetjespatronen zie je steeds vaker tijdens bruiloften gedragen worden. 

Duurzame trouwjurk 

Net als in het dagelijkse leven, speelt ook tijdens een bruiloft duurzaamheid een steedse belangrijkere rol. Steeds meer vrouwen zijn bewust van de impact van het eenmalig dragen van een trouwjurk en kiezen daarom niet standaard meer voor een nieuwe trouwjurk, maar steeds vaker voor een duurzaam gemaakte trouwjurk. Dit zijn trouwjurken gemaakt van gerecyclede stoffen en materialen die minder impact hebben op het milieu. 

Jumpsuit 

Hou je er ook van iets totaal anders? Ga dan ook voor een jumpsuit. Steeds vaker kiezen vrouwen voor de jumpsuit in plaats van een traditionele trouwjurk. Verkrijgbaar in verschillende stijlen en compleet naar eigen smaak samen te stellen, is de jumpsuit flink gestegen in populariteit. Daarom zit het ook nog eens erg lekker. 

Trouwpakken trends voor 2024 

Waar de aandacht vaak naar de trouwjurk van de vrouw gaat, is een trouwpak voor de man ook niet te onderschatten. Een traditioneel zwart trouwpak zie je nog wel, maar wordt steeds minder vaak gedragen. Steeds meer bruidegoms kiezen voor kleur in hun trouwpakken. Zo zie je steeds vaker trouwpakken in de kleuren donkergroen en donkerblauw, maar ook donkerrood is voor steeds meer mannen een kleurkeuze. Verder zijn trouwpakken met krijtstrepen en ruitpatronen terug van weggeweest en een ware trend voor 2024 

Locatie bruiloft 

Bij de keuze voor een trouwlocatie dien je als bruidspaar rekening te houden met verschillende factoren.  

Budget 

De keuze voor de geschikte trouwlocatie hangt mede af van het budget dat jullie als bruidspaar hieraan willen spenderen. Zo is er een duidelijke trend bij bruidsparen die voldoende budget hebben. Zij kiezen er vaak voor om een groot bruiloftsfeest te geven in een warm land zoals Italië, Portugal en Spanje.  

Steeds vaker kiezen mensen er bewust voor om geen externe locatie te zoeken, maar een trouwfeest op eigen locatie te organiseren. Vooral bij mensen die een grote tuin tot hun beschikking hebben, zorgt een bruiloft op eigen locatie voor net wat extra sfeer. Daarbij bespaar je als bruidspaar flink op de kosten omdat je niet voor de locatie te betalen hoeft, maar alleen aankleding en de cateraar nog dient te regelen.   

Weerafhankelijk 

Wanneer jullie net als veel andere bruidsparen op zoek bent naar een locatie in Nederland, is het wel belangrijk dat jullie bij de keuze van een locatie rekening houden met het weer. Bij mooi weer is het natuurlijk prachtig om buiten te kunnen zitten, maar als het weer omslaat moeten er voldoende uitwijkmogelijkheden zijn. Steeds vaker kiezen bruidsparen voor een locatie met binnen- en buitenruimte voor voldoende gasten. Zodat de keuze op de dag zelf gemaakt kan worden. Een trouwlocatie met een mooi uitzicht over het water of de landerijen is van alle tijden. 

Alles in één 

Waar in het verleden vaak in de kerk getrouwd werd en men vervolgens naar een aparte trouwlocatie trok om daar het feest te vieren, zie je de afgelopen jaren steeds meer mensen kiezen voor een locatie die alles in één biedt. Zo hoef je niet tussentijds te verhuizen, maar kan je de gehele dag op één locatie blijven. 

Aankleding en decoratie 

De aankleding en decoratie van een locatie is ook iets wat aandacht vraagt. Zo kan je met de juiste aankleding en decoratie bijna elke locatie ombouwen tot een geschikte trouwlocatie. Wat je zelf kunt doen qua aankleding en decoratie is deels afhankelijk van de locatie. Vaak hebben ze daar al het één en andere beschikbaar voor de aankleding. Organiseren jullie het op eigen locatie? Dan kan je dit helemaal zelf verzorgen of dit ook uitbesteden. 

Traditioneel worden er kleine fleurige boeketjes op de tafels geplaatst. Waar in eerste instantie voor de aankleding vaak gebruik gemaakt werd van zachte kleuren zoals wit en roze en zachtgeel, zie je de laatste jaren een opmars van opvallende kleuren. De aankleding mag er echt uitspringen. 

Ondanks dat er vaak al een fotograaf aanwezig is, is het leuk voor de herinnering om een foto- of videobooth te plaatsen. Bruiloftsgasten kunnen hier zelf een foto of video maken en een bericht achterlaten aan het bruidspaar. 

Ook voor de aankleding en decoratie speelt duurzaamheid in 2024 een belangrijke rol. Steeds vaker worden keuzes voor de aankleding gemaakt op basis van duurzaamheid. En waarom niet? Het feest is er echt niet minder om. 

Meer weten over decoratietrends? Lees dan onze blog ontdek de top 10 Bruiloftsdecoratietrends van 2024 met Slump Events

Catering voor de bruiloft 

Iets te vieren? Slump Catering & Events

Bij een bruiloft mag de catering uiteraard niet ontbreken. Bij een bruiloft op locatie worden de wensen onderling afgesproken. Wanneer het plan er is om een feest op eigen locatie te vieren, of een locatie zonder horecavoorzieningen dient er een cateraar geregeld te worden. Samen met een cateraar bespreek je al jouw wensen voor de catering tijdens de bruiloft door. Van wat er tijdens de bruiloft geschonken moet worden, kleine hapjes tot complete buffetten. De catering is een onmisbaar onderdeel van een geslaagde bruiloft.  

Ook op het gebied van catering zijn er in 2024 de nodige trends zichtbaar. Zo wordt er vaak gekozen voor biologische en vegetarische producten, maar aan andere kant ook juist weer voor simpele, maar altijd lekkere gefrituurde snacks. Dit is met een foodtruck heel leuk te organiseren. 

Lees hier meer over catering voor een bruiloft

Bruiloft bedankjes 

Komt het trouwfeest tot zijn einde? Dan wil je jouw gasten toch niet met lege handen laten gaan? Met een origineel geschenk bedank je jouw gasten voor hun komst en zorg je ervoor dat ook zij de dag van jullie leven niet snel vergeten. Met een tastbaar aandenken zullen ze nog regelmatig terugdenken aan jullie bruiloft. Een bruiloft geschenk hoeft niet duur te zijn, belangrijk is dat je iets unieks met een persoonlijke boodschap geeft. Van een geurkaas met persoonlijke etiket, tot een klein flesje drank met een persoonlijk bericht.  

Meer weten? Lees dan onze blog: De zes leukste bruiloft bedankjes in 2024

Tot slot 

Er komt veel kijken bij het organiseren van een bruiloft. Weet je niet waar je moet beginnen? Met de bruiloft trends van 2024 geven we je een aantal tips. Kom je er zelf niet helemaal uit? Schroom dan niet om een expert in te schakelen die je kan helpen bij het organiseren van je bruiloft. Zo maak je van jullie speciale dag een dag om nooit te vergeten. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw feest, event of andere gelegenheid
Wij zijn benieuwd naar jouw ideeen voor een onvergetelijke ervaring!
Offerte
Daley 
- Account Manager